divendres, 28 de gener de 2011

Mil cretins

Avui s'estrena Mil cretins. Tenim ben poques ocasions per veure pel·lícules en català i aquesta en podria ser una, al cine Babel. Us hi animeu?
Als cines UGC, la Univesitat de València, com cada any, organiza un cicle de cinema en valencià, dimarts a les 20h (fins a l'1 de març).


Quim Monzó, Mil cretins. Quaderns Crema, 2007.
Mil cretins és el nou llibre de relats de Quim Monzó després d'El millor dels mons. En un nou pas endavant, Monzó passa comptes amb el dolor, la vellesa, la mort i l'amor. Valent i sense concessions, mira a la cara el difícil equilibri entre vida i misèria humana.

opinió

Director: Ventura Pons
Director de fotografia: Joan Minguell
Guió: Ventura Pons. Quinze històries basades en contes dels llibres de Quim Monzó Mil cretins i Vuitanta-sis contes.
Actors: Jordi Bosch, Aleix Albareda, Mar Ulldemolins, Joan Crosas, Roger Príncep, Òscar Rabadan, Francesc Orella, Mingo Ràfols, Carol Badillo, Dafnis Balduz, Ramon Pujol, Clara Segura, Roger Berruezo, Montse Pérez, Mercè Comes, Marta Milà, Julieta Serrano, Roger Batalla, Elena Tarrats, Edu Soto, Peter Vives, Aida Flix, Toni Albà, Pau Poch, Pere Brasó, Marc Clotet, Ariadna Cabrol, Joel Joan, Alícia Roi, Santi Millán, Joan Borràs, Carme Molina

Cada història desenvolupa les misèries humanes a través d'experiències quotidianes, com la vellesa, la mort o l'amor. Des del transvestisme a la tercera edat del senyor Beneset fins a la fama a La Lloança, cada relat té en comú diferents personatges que van apareixent en una o altra situació. Totes les històries tenen en comú la fina ironia i l'humor negre que caracteritza la narrativa de Quim Monzó.

tràiler